Opgave

I skal i denne opgave arbejde med de 17  Verdensmål.
I skal udvælge 3 af de 17 verdensmål som I gerne vil fortælle om i jeres præsentation.
Til arbejdet skal I bruge programmet Powtoon.
I Powtoon skal I lave en animeret film hvor I fortæller om Verdensmålene. I kan læse mere om Verdensmålene her på siden og på Verdens Bedste Nyheder.
Under sådan gør du bliver opgaven gennemgået trin for trin. Klik på de orange ord og se en vejledning til hvordan man gør.

Læringsmål

 

I skal lære om Verdensmålene og deres betydning for jer og resten af verdenen.
I skal formulere målenes tekster med jeres egne ord og med udgangspunkt i jeres hverdag.
I skal formidle jeres budskaber i en kombination af billeder, lyd og tekst.

Sådan gør du

Aktiviteten trin for trin

Der arbejdes i grupper på 2-3 elever.
Hvis I har billeder liggende på jeres smartphone eller tablets uploades de på én gang med funktionen Multiupload via Skoletube appen.
I skal lave en drejebog for jeres præsentation. I skal aftale hvad I gerne vil fortælle på hver slide, samt hvordan I vil fortælle det.
Start en tom præsentation.
Vælg en baggrund til præsentationen. Der kan vælges mellem egne billeder og baggrunde der ligger i programmet.
I Powtoon er biblioteket opdelt i forskellige styles. Hver style rummer en række figurer og objekter. Når I skal finde frem til det man skal bruge kan man enten lede i de enkelte slides eller søge i søgefeltet. Man søger på engelsk. Skal man eksempelvis bruge en bil, søger man car og får vist alle de biler der ligger i biblioteket.
Vælg de billeder der skal benyttes i præsentationen. Her kan man anvende egne billederbilleder fra Skoletube eller søge efter et af programmets billeder. Man søger på engelsk i Powtoon.
Vælg en figur der kan fungere som fortæller. I eksemplet er der valgt en gennemgående figur der fortæller om Verdensmålene.
Indsæt forklarende tekst til billederne.
Tilføj objekter til præsentationen.
Hvornår billeder og objekter skal optræde i præsentationen styres tidslinjen. Her bestemmer man også i hvor lang tid hvert slide skal vises. Klik på plus eller minus for at gøre det enkelte slide længere eller kortere.
Der indtales nu et lydspor til præsentationen.
Nu er det tid til at I giver hinanden feedback. Vis jeres præsentation til nogle af de andre elever og brug lidt tid på at hjælpe hinanden videre i processen.
Når præsentationen er færdig, udgives den til Skoletube og kan nu deles.

Kolofon

Dette forløb er lavet af Leg med IT, og er udgivet af UNICEF Danmark.
Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “SOFIE FINDER GULD I MYANMAR – DET GYLDNE LAND”.