Opgave

I elevhæftet “SOFIE FINDER GULD I MYANMAR – DET GYLDNE LAND” fortæller Sofie at hun på sin rejse er blevet overrasket over den varme modtagelse og de mange dejlige oplevelse hun havde i Myanmar med UNICEF Danmark.
Sofie har set hvordan man sagtens kan være et glad barn med mod på livet, selvom man bor i et land hvor man er fattig og må arbejde hårdt for mad, vand og uddannelse.
Udstyret med en telefon skal I i denne opgave på jagt efter billeder og optage små videoklip og derefter lave en film.
I skal på jagt efter billeder der får jer til til at føle jer rige – og det gælder om alt andet end materielle ting.
Venskaber, hygge, nærvær, varme, leg, musik og meget andet.
I små hold skal I på jagt efter billeder der kan vise hvad der giver jer en følelse af rigdom.
Billederne bruges til en lille præsentation i Wrapster på telefon/tablet eller Animoto på Computer.
Klik på de orange ord og se en vejledning til hvordan man gør.

Eksempel

Læringsmål

 

I skal arbejde med kendskabet til jeres eget liv og egne værdigrundlag.
I skal fortælle om jeres værdier i tekst, lyd og billeder.
I skal skabe en rød tråd i jeres fortælling.
 

Sådan gør du

Arbejder du på en computer åbnes siden www.skoletube.dk og programmet Animoto.
Hvis du arbejder på en smartphone eller tablet skal du åbne Skoletube-appen og vælge Wrapster i Værktøjskassen.

Aktiviteten trin for trin – i Animoto

Hvis I har billeder og video liggende på jeres telefon eller IPad uploades disse først til en kanal på Skoletube , så de nemt kan hentes ind i præsentationen. Man uploader let alle klip med funktionen multiupload via Skoletube-appen.
opretter
et nyt projekt og giver det en en titel
Nu indsættes der billeder i præsentationen. I kan vælge både egne billeder og billeder fundet her på hjemmesiden, eller andre steder på nettet. Der kan vælges både billeder fra computeren og billeder fra kanalerne på Skoletube.
Dernæst vælges eventuelt små korte videoklip til præsentationen, Det kan både være klip hvor I filmer jer selv, mens I fortæller om hvad der får jer til at føle jer rige. Længden på filmklippet redigeres. Videoklippene kan maksimalt være 10 sekunder langt.
Herefter tilpasses rækkefølgen af billeder og filmklip. Man flytter let rundt på billederne ved at trække dem med musen.
Nu er det tid til at sætte tekst ind i præsentationen. Man kan vælge at lægge tekst direkte på billedet eller ind som rene tekst-slides. Benyt begge muligheder for at få det bedste resultat.
Så skal der vælges musik til præsentationen, samt et tema. Der er mange forskellige temaer tilgængeligt, det gælder blot om at gå på opdagelse og finde den helt rigtige.
Nu gennemser I filmen og tilpasser derefter hastigheden.
Når præsentationen er klar, udgives den let til klassens kanal på Skoletube. I kan også nemt dele filmen med jeres forældre eller andre. Præsentationerne vil være fine som en del af den udstilling der beskrives i elevhæftet.

Aktiviteten trin for trin – i Wrapster

Har I billeder og video liggende på deres telefoner eller iPads uploades disse først til en kanal på Skoletube , så de nemt kan hentes ind i præsentationen. Man uploader let alle klip med funktionen multiupload via Skoletube-appen.
I åbner værktøjet Wrapster fra værktøjskassen i Skoletube appen og opretter et nyt projekt.
Herefter indsættes de udvalgte billeder, der nu ligger på Skoletube til projektet. Der kan ligeledes vælges billeder direkte fra kamerarullen.
Dernæst hentes små korte videoklip til præsentationen. Det kan være små klip hvor I fortæller om hvad der giver jer følelsen af rigdom.
Filmene redigeres herefter.
Herefter tilpasses rækkefølgen af billeder og filmklip, ved at trække rundt med medierne.
Nu er det tid til at sætte tekst ind i præsentationen. Man kan vælge at lægge tekst direkte på billederne eller som rene tekst-slides. Benyt et mix af begge muligheder og få det bedste resultat. 
Så skal der vælges musik til præsentationen, samt et tema. Der er mange forskellige temaer tilgængeligt, det gælder blot om at gå på opdagelse og finde den helt rigtige.
Gennemse filmen og tilpas hastigheden.
Når præsentationen er klar, og du har gennemset den, udgives den let til klassens kanal på Skoletube og kan desuden nemt deles med jeres forældre eller andre.
Præsentationerne vil være fine som en del af den udstilling der beskrives i elevhæftet.

Kolofon

Dette forløb er lavet af Leg med IT, og er udgivet af UNICEF Danmark.
Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “SOFIE FINDER GULD I MYANMAR – DET GYLDNE LAND”.